ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

• 29.04.2009

Odamız Meclis Başkanı Sayın Niyazi ÖNEN yaptığı açılış konuşmasında özel sektörün içinde bulunduğu durum ve beklentilerinden söz etti.

Önen, ülkenin ve kentin en önemli avantajının müteşebbisler olduğuna dikkat çekerek, en çok risk alan ve çalışan grubun müteşebbisler olduğunu söyledi. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinin ve Çanakkale turizminin yanlış yatırımlar sonucu istenilen yere gelemediğini de belirten Önen, Vali’den bu konuda teşvik beklediklerini söyledi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhami TEZCAN ise Meclisin 27 Mart – 29 Nisan tarihleri arasındaki faaliyetlerinden söz etti. Tezcan, Balıkesir Çanakkale Kalkınma Ajansı’nın Çanakkale’nin geleceği ile ilgili önemli bir yeri olduğundan söz etti. Tezcan ayrıca hafta sonu gerçekleşecek olan Türkiye Odalar Birliği Genel Kurul Toplantısında da Çanakkale’deki OSB’nin sorunlarını dile getireceklerini söyledi.

Odamız Meclis toplantısına konuk olarak katılan Çanakkale Valisi Sayın Abdülkadir ATALIK Odamızın çalışmalarını överek başladı. İl ile ilgili kararların alınmasında sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitenin de söz sahibi olmasının güzel bir durum olduğunu belirten Atalık, ÇTSO’nun ise kentte, ‘ikinci bir sivil hükümet’ pozisyonun da olduğunu ve kente önemli katkılar sağladığını belirtti. Truva Müzesi için başlatılacak olan proje yarışmasının bile Çanakkale turizmine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Çanakkale Valisi Sayın Abdülkadir ATALIK mevcut ekonomik krize de değindi. Krizi avantaja çevirmenin gerekliliğinden bahseden Atalık, Odamız Meclis üyelerine, “Heyecanınızı kaybetmeden çalışmanızı öneririm.” dedi. Toplantının sonunda söz alan Odamız Meclis Üyesi Sayın Hakan Vural ise, Vali Atalık’a yabancıya konut satışı konusundaki görüşlerini sordu. Vali Atalık ise bu konunun karşılıklı görüşmelerle yumuşatılabileceğini söyledi.

Toplantının sonunda ise meclis toplantısına konuk olarak katılan Çanakkale Valisi Sayın Abdülkadir Atalık’a plaket verildi.

ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI