Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 64. Genel Kurulu 02 Mayıs 2009 Cumartesi Günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Yapıldı.

• 03.05.2009

TOBB’un 64. Genel Kuruluna, Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, CHP Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL, Bakanlar, Odamız Meclis Başkanı Sayın Niyazi ÖNEN, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhami TEZCAN, Odamız TOBB Delegeleri A. Tamer BALÇIK, Mustafa PAMAK, M. Dündar ÖZDEMİR, Hayrettin ÇETİNKAYA, Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Raif AKTUR, Yücel AKA, Erdal AKARSU ve Berkin AKOL katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 64. Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, kamu idaresinde bir zihniyet değişimine acilen ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Kamu görevlilerimiz, halkın amiri değil, hizmetkârı olduklarını bilmeliler ve maaşlarını ödeyen halka karşı daha fazla sorumluluk hissetmeliler. Kamuda performansa dayalı ücret sistemi uygulanmalıdır” dedi.

Seçimli Genel Kurul’da 1.552 kayıtlı delegeden 1.385’i oy kullandı. 23 oy geçersiz sayılırken, tek aday olan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU 1.362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

TOBB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker,Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanvekili Halim Mete, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’dir. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhami TEZCAN ise tekrar Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.