25 Temmuz 2017 Salı

Sık Kullanılanlara Ekle
Tavsiye Et

RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ
Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet ile 5 Mayıs Cuma günü ÇTSO ’yu ziyaret etti

Gerçekleşen ziyarette, Rize TSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Genel Sekreter Gafur Karali ile birlikte Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. ÇTSO adına Rize TSO heyetine, Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptı. Rize TSO heyetine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi tanıtılarak birlikte “Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti- Geçmişe Yolculuk” sergisi gezildi. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapılan toplantıda, ÇTSO adına konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu “Türkiye’nin manevi başkenti Çanakkale’ye hoş geldiniz. ÇTSO olarak bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini ve rekabet gücünü arttırmak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Ezine Gıda İhtisas OSB kurulmasına yönelik yapılan çalışmalar bunun en somut örneği olarak sayılabilir. Odamız sosyal sorumluluk bilinciyle iş merkezimizin kiralarından elde edilen gelirler ile yaklaşık 100 öğrencimize burs imkânı sağlıyoruz. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Çanakkale ve Balıkesir’de üretilen gıda ürünlerimizin yurt dışı pazarlara açılması ve rekabet güçlerinin arttırılmasına yönelik “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” projemizin ihtiyaç analizi aşamasındayız. Bu projenin bölgemizde büyük bir katma değer ve vizyon yaratmasını bekliyoruz.” dedi. Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu konuşmasında, “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çok sıcak karşılandık. Odamız adına ÇTSO Yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Çanakkale çok güzel ve kıymetli bir şehir, bizde konut yapımı için arazi sıkıntısı var ama gördüğüm kadarıyla Çanakkale bu konuda da çok şanslı. Çay bizim için en önemli ürünlerin başında geliyor. Bununla ilgili “Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi” projesi ile bir Ar-Ge çalışması başlatarak bölgemizde büyük bir katma değer yaratmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. Çanakkale Tanıtım ve ÇTSO tanıtım filmlerinin izlenmesi, iki Oda yöneticilerinin karşılıklı olarak günün anısına plaket takdimi ve Piri Reis Müzesinin gezilmesinin ardından birlikte akşam yemeği yenildi.

06.05.2017

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEK PROGRAMI