21 Kasım 2017 Salı

Ana Sayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Tavsiye Et

UKRAYNA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ANDRİİ SYBİHA VE BERABERİNDEKİ HEYET ÇTSO YÖNETİM KURULUNU ZİYARET ETTİ
Çanakkale’de bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla gelen Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve beraberindeki heyet ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosu Yuriy Grinevetskiy, Ukrayna Büyükelçiliği 2.Katibi Yevgenia Gaber, Çanakkale Fahri Konsolosu Mehmet Işık’ dan oluşan heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri, Emin Aydoğan, Murat Aydoğdu ile Genel Sekreter Sema Sandal karşıladı. Başkan Semizoğlu, heyete ilk olarak “Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti- Geçmişe Yolculuk” ve Atatürk’ün Çanakkale’deki resimlerinden oluşan sergi salonunu gezdirerek bilgi verdi. Başkan Semizoğlu görüşmede; Ukrayna ile Çanakkale’de arasındaki ilişkileri geliştirmek için 2006 yılında kurulan “Çanakkale Ukrayna Fahri Konsolosluğu” sayesinde Ukrayna’nın kendileri için her zaman farklı bir yeri olduğunu ifade ederek, bölgemiz için öncelikli sektörler arasında yer alan; demir çelik, tarım makineleri, tarım sulama boruları, şeftali ve nektarin ve biber gibi tarım ürünleri, seramik ve maden ürünleri ile buna bağlı hammaddeler gibi birçok kalemin karşılıklı ithalat ve ihracatında önemli bir ticaret köprüsü kurulduğunu belirtti. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Çanakkale’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde; Un, yağ, tarım, denizcilik, kültür sanat faaliyetleri ve öğrenci değişimi gibi çok farklı alanlarda görüşme imkanı bulduklarını, Türkiye’nin Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede ticaret gerçekleştirdiğini ve birlikte ticaret yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Büyükelçi Sybiha, Ukrayna’nın ağaç ve orman ürünleri sektörü için büyük bir potansiyel barındırdığını ve bu sektörle ilgili olarak ÇTSO’ya firma listesini de içeren özel bir dosya bırakacaklarını ifade etti. “BÜYÜKELÇİ SYBİHA; TÜM KAPILARIMIZ SİZE SONUNA KADAR AÇIK” Sybiha, Ülkemizde Osmanlı Tarihi ile ilgili çok fazla eser var. Geçmişten gelen bir kültür birlikteliğimiz var. Ticaret başta olmak üzere kültür ve sanatla ilgili birçok alanda ortak projeler üretebileceklerini belirterek, Ukrayna’da tüm kapıların bizim için açık olduğunu ifade etti. Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu; Oda olarak bölgede ticaretin geliştirilmesinin yanında turizm faaliyetlerine de destek vererek ön ayak olduklarını, “2018 Toria Yılı” ‘nın Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na ait bir proje olduğunu belirterek heyeti 2018 yılında tekrar Çanakkale’ye davet etti. Başkan Semizoğlu son olarak Büyükelçi Sybiha tarafından verilen dosyayı inceleyerek en kısa sürede Ukrayna’yı B2B görüşmeler için ziyaret edeceklerini söyledi. Görüşme sonunda Başkan Semizoğlu tarafından günün anısına Troia Atı, Gelibolu Kitabı ve Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti-Geçmişe Yolculuk kitabı hediye edildi.

18.10.2017

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEK PROGRAMI