17 Şubat 2018 Cumartesi

Ana Sayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Tavsiye Et

KANADA EYALET MECLİS BAŞKANI PERRY TRIMPER VE BERABERİNDEKİ HEYET ÇTSO’YA ZİYARETTE BULUNDU
Türkiye-Kanada diplomatik ilişkilerinin 75.yıl dönümü nedeniyle TBMM’nin konuğu olarak Türkiye’ye gelen Kanada Newfoundland ve Labrador Eyaleti Meclis Başkanı Perry Trımper, Kanada Newfoundland ve Labrador Eyalet Turizm, Kültür, Sanayi ve İnovasyon Müdürü Larry Weatherbıe, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Gün, A. Selçuk Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ayhan Çetin, Murat Aydoğdu, Emin Bacak, Genel Sekreter Sema Sandal ve Kanada Heyetinin yer aldığı toplantıda ilk olarak İngilizce Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi. Tanıtım filmi sonrasında, Türkiye-Kanada ve Çanakkale-Kanada ticareti hakkında ÇTSO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından iki ülke arasında Çelik, Zeytin ve Zeytinyağı, Deniz Ürünleri ve Hayvansal Ürünler, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri konusunda gerçekleştirilebilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TBMM ve Dışişleri Bakanlığı girişimi ile Türkiye’ye ilk kez gelen heyet adına, Kanada Newfoundland ve Labrador Eyaleti Meclis Başkanı Perry Trımper, Çanakkale’ye ve ilgili eyalete karşılıklı hatıra anıtı dikmek istediklerini ve bunun için resmi girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Ziyaretin ardından ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kanada Newfoundland ve Labrador Eyaleti Meclis Başkanı Perry Trımper, Kanada Newfoundland ve Labrador Eyalet Turizm, Kültür, Sanayi ve İnovasyon Müdürü Larry Weatherbıe ve TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlileri; Buket Nur Özay, Nural Aydın, Derya Baykal Piri Reis Müzesini ziyaret etti. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün tarafından günün anısına hediye verilmesi ve toplu resim çekilmesinin ardından görüşme sona erdi.

24.01.2018

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜMELENME DESTEK PROGRAMI