AVRUPA KÜLTÜR TURİZMİ ROTALARI’NA YÖNELİK MİLLETLER ÜSTÜ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ TEKLİF ÇAĞRISI

• 20.09.2011

Bilindiği üzere, Avrupa Birliği’nin KOBİ’lere yönelik en önemli programı olan Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programının (CIP-Competitiveness and Innovation Programme) 1. Alt bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik Programının (EIP-Entrepreneurship and Innovation Programme) ülkemizde ulusal koordinasyonu Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Programa ilişkin bilgiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Web sitesinden (http://ab.sanayi.gov.tr/Pages.aspx?pageID=591&lng=tr) ulaşılabilmektedir.

CIP-EIP kapsamındaki “Yenilik (Innovation) Projeleri” faaliyetleri kapsamındaki en güncel çağrılardan biri ise “Avrupa Kültür Turizmi Rotaları’na Yönelik Milletler Üstü İşbirliği Projeleri” konulu proje teklif çağrısıdır. Çağrının toplam bütçesi 500.000 Avro olup son başvuru tarihi 7 Ekim 2011 olarak belirlenmiştir.

Bu teklif çağrısı, kültür turizmi pazarında büyümeye yönelik birçok potansiyelin olduğu ve Avrupa Birliği’nin bu alandaki faaliyetlerinin ulusal, bölgesel ve yerel politikalara somut bir katkı sağlayacağı inancı çerçevesinde aşağıda belirtilen iki hususu hedeflemektedir:

1.Ortak kültürel mirastan faydalanarak Avrupa turizm arzının farklılaşmasına katkıda bulunmak,

2.Hem kültür turizm ürünlerinin hem de kültür turizmi sektöründeki işletmelerin kümelerine/ağlarına olanak sağlayarak, kültür turizmi sektörünün hem yatay hem de dikey olarak entegre edilmesine katkıda bulunmak.

Bu bağlamda; çağrının amacı, kimlerin başvurabileceği, finansmanı, seçilebilirlik kriterleri, başvuru koşulları ve prosedürlerine ilişkin detaylı bilgiyi içeren çağrı metninin ekte sunulmuştur.

EK : Avrupa Kültür Turizmi Rotaları?na Yönelik Milletler Üstü İşbirliği Projeleri