ÇTSO BAŞKANI ENGİN`İN ÖZBEK OVASI YATIRIMI KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI

• 07.09.2011

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, Özebek Ovası'na yapılacak yatırım hakkında Çanakkale basınında çokan bazı haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Bülend Engin’in açıklaması şöyle:
“TÜYA Holding yetkilisi Sedat Altunay, hakkımızda tek kelimeyle külliyen yalan ve yanlıştan oluşan bir açıklama yaptı. Sayın Altunay’ı tanımaz etmeyiz. Kendisinin ÇTSO Yönetim Kurulundan hiçbir görüşme talebi olmadığı gibi, ÇTSO yönetiminin de kendisiyle hiçbir görüşmesi olmamıştır.

ÇTSO yönetiminin bahse konu yatırımla ilgili medyadaki açıklamalardan başkaca bir bilgisi bulunmadığı gibi, ÇTSO olarak bu yatırımla, hiçbir kuruma hiçbir talep veya girişimimiz de olmamıştır. Sakın bizi başka STK’larla karıştırmış olmasın. Söylediğiniz yaklaşım akıl, mantık ve izandan yoksundur.

ÇTSO yönetimi Çanakkale’nin gelişimi için proje üreten, bırakın üretmeyi gerçekleştirmek için elini taşın altına koyan,  Çanakkale projeleri için kendi cebinden para koyup harcayan çok saygın girişimcilerden oluşuyor.

ÇTSO olarak marina yatırımı konusu 1 yılı aşkın süredir gündemimizde olup bildiğiniz gibi; birkaç ay önce gerçekleştirilmesi için aktif girişim ve çalışmayı başlatmış bulunuyoruz.

Bırakın marina engellemeyi keşke Çanakkale’ye daha 5 tane marina yapılsa. Altını çizerek vurgulamakta yarar var; ÇTSO olarak biz marinayı Oda’ya ticari kazanç işletmesi olarak düşünmedik. Çanakkale’ye kazandırmak için düşündük. Odaya değil Çanakkale’ye mal etmek hedefindeyiz. Çanakkale geçilip gidilen değil, gelinip kalınan bir yer olsun istedik. Marinayı Çanakkale’nin turizm ve ticaret hayatına katkı sağlasın diye, Çanakkale esnafı kazansın diye uğraş veriyoruz. Sahillerimizin ikinci konut alanı olarak israf edilmemesini, kentimize iş, istihdam, artı değer yaratan, sınai gelişimine, turizminin gelişime katkı sunan yatırımlarla planlanması gerektiğini her yerde her zaman ifade ettik. Master plana olan ihtiyacı belirttik.

Özbek ovasının sorunlarını bilmiyorum… Ancak Çanakkale’nin gelişime duyduğu ihtiyacı çok iyi biliyorum. Çanakkale’nin sahillerini konut olarak tüketmeyecek, turistik, ticari ve sınai gelişimine katkı sunacak, üretim yapacak her türlü yatırımın sonuna kadar destekçisiyiz. Ve yatırımcısını da sırtımızda taşımaktan şeref duyarız.”
ÇTSO BAŞKANI ENGİN`İN ÖZBEK OVASI YATIRIMI KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI