ÇTSO MECLİSİ`NDEN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KONUSUNDA AÇIKLAMA

• 09.09.2011

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması hazırlığı konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyareti nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

"Sayın Bakanım,
1.100 çalışanı ile yüzde 54'ü  ormanlarla kaplı olan Çanakkale'de faaliyet gösteren Orman Bölge Müdürlüğü'nün kapatılarak, Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne bağlanması yolunda alınan duyumlar; gelişme yolunda önemli adımlar atmakta olan ilimiz adına olumlu bir gelişme olmayacaktır.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması yerinden yönetim düşüncesi ile bağdaşmadığı gibi gelişme yolunda yatırıma ve iş alanlarına ihtiyacı olan Çanakkale kamuoyu vicdanında rahatsızlık yaratmaktadır. Çanakkale'nin kalkınması için birçok projeye start verildiği ve yakın bir gelecekte ekonomik gelişmişlik anlamında Balıkesir'i geride bırakacağı böyle bir dönemde, bölge müdürlüğünün bu ilimize bağlanması da 64 meclis üyesi olarak tarafımızca doğru bir karar olarak değerlendirilmemektedir.

Bu konudaki düşüncelerimizi dikkate alarak gereğini yapacağınıza inancımızla düşüncelerimizi sizinle ve kamuoyu ile paylaşmakta Çanakkalemiz için yarar görmekteyiz. Saygılarımızla."

ÇTSO MECLİSİ`NDEN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KONUSUNDA AÇIKLAMA