ÇTSO BASIN SÖZCÜSÜ MERT MİLDON: BUNUN ADI İCRAATTIR!

• 12.09.2011

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Basın Sözcüsü Mert Mildon geçtiğimiz hafta Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen Yat Limanı ve İş Merkezi projeleri hakkındaki değerlendirmelere yanıt verdi:

ÇTSO’nun varlık sebebi Çanakkale’nin gelişmesi ve dünya ile entegre olması için proje üretmek ve bu projeleri üyeleriyle birlikte hayata geçirmektir. Öncelikli hedefimiz, Çanakkaleli işadamının, sanayici ve esnafımızın gelirini yükseltmek, daha fazla istihdam yaratmak ve Çanakkale’mizde yüzde 7 olan işsizlik oranını yüzde 1’lere çekmektir.

Yat Limanı projemiz de bunlardan biridir. Bu alanda yapılan özverili çalışmalar harcanan mesailer ve bedellerin tamamı ÇTSO Yönetim Kurulu tarafından ve ÇTSO’nun bütçesine dokunulmadan yapılmaktadır. ÇTSO bu yola tek başına değil şehrin tüm öncü kurumları ile çıkmıştır. Amacımız şov yapmak değil doğrudan sonuca ulaşmaktır. Bunların en büyük göstergesi de yıllardır yapılamayan yatırımlara başlamış olmamızdır.

Belediye Meclisi’nde konuşulmuş olan “Yat Limanı konusunda bilgi eksikliği” yorumu anlamsızdır. Projemiz, gerek ÇTSO Meclisi’nde üyelerimize gerekse ÇED toplantısında bütün halkımızın bilgisine sunulmuştur. Proje hakkında bilgi sahibi olunmadan fikir beyan edilmesi yanlıştır. Aynı zamanda projenin yürütülmesi için tüzel kişiliğin oluşturulması yolunda Sayın Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Sayın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sayın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ve GESTAŞ Genel Müdürü Sayın Hasan Yörükçü bizden desteklerini esirgememiş ve projenin gerçekleşmesi için çok büyük destek vermişlerdir. Vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu proje için Üniversite ve mühendislik firmalarının yer aldığı 8 kurum; son derece profesyonel bir biçimde çalışmaktadır. Kurumumuz hiçbir olayı kişiselleştirmeden sadece Çanakkale için çalışmayı kendine görev edinmiştir.

Aynı zamanda son Belediye Meclis toplantısında, Odamızın İnönü Caddesi’ndeki yapımı devam etmekte olan İş Merkezi inşaatı ile ilgili, henüz temel inşaatı safhasındaki yapının zemin ve temel değerleri ile ilgili hususlar gündeme gelmiştir. Bu nedenle bu konuda da açıklama yapma gereği olduğu düşünülmüştür.

Uzun yıllardır Odamızın mülkiyetinde olan ve atıl olarak boş bulunan bu değerli arsanın hem Odamıza hem de ticaret hayatına kazandırılması amacıyla Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz, İnşaat Komisyonumuz kararları ile bir iş merkezi inşaatı olarak yapımına başlanmıştır.

Yapının projelendirme safhasında yasaların gerektirdiği tüm sondajlı zemin etüd çalışmaları yaptırılmış ve buna göre hazırlanan zemin etüd raporları, bu raporlardaki temel derinliği zemin değerleri dikkate alınarak betonarme-statik projeleri hazırlatılmıştır.

Ehil mühendislerce hazırlanan tüm bu rapor ve projeler öncelikli olarak İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, sonrasında da yetkili yapı denetim firması ve en son olarak da yapı ruhsatını vermekle yetkili Çanakkale Belediyemizin gerekli birimlerinden kontrolleri yaptırılarak onaylatılmıştır. Yapı inşaatımız ise; tüm bu rapor ve projelere uygun olarak, “Bina İçin Yeterli ve Gerekli Temel Kazısı Yapılarak, Çevresindeki Yapılar İçin Gereken Tüm Tedbirler Alınarak, Zemin Emniyet Değeri İçin Proje ve Raporlarında Gösterilen Tüm Derinlik ve Zemin İyileştirme Kurallarına Uyularak ve Tüm Bunlara Ek Olarak 1. Derece Deprem Bölgesi Şartlarına Göre DEPREME DAYANIKLI OLARAK” devam etmektedir.

ÇTSO onbinlerce istihdama sahip 5.000 üyeden oluşan Çanakkale’nin en büyük meslek örgütlerinden biridir. Üyelerimizden aldığımız bu destek ile Çanakkale’yi, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’e hazırlamakta onur duyuyoruz.  Halen inşaatı devam eden Organize Sanayi Bölgesindeki Kongre ve Tanıtım Merkezi inşaatımız ve İnönü Caddesi’ndeki İş Merkezi ile ÇED süreci devam eden Yat Limanı projelerimiz, Çanakkale’mize yakışan ve ilimize hizmet edecek eserler olacaktır. Biz tüm Yönetim Kurulumuzla birlikte konuşan değil icraat yapan bir kurumuz.

Mert Mildon
ÇTSO Basın Sözcüsü
ÇTSO BASIN SÖZCÜSÜ MERT MİLDON: BUNUN ADI İCRAATTIR!