İletişim Hattı +90 (286) 217 1014
Haberler

ÇTSO’DAN AYVACIK İSKELESİ’NE DESTEK TOPLANTISI

  • 06.10.2011

 Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi’ne olan desteğini vurgulamak için 6 Ekim Perşembe günü Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Ayvacık’ta yaparken, bir başka toplantıda Ayvacıklı üyelerinin sorunlarını yerinde dinledi.  ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Odanın tüm üyeleriyle iskele projesinin arkasında durduğunu ve bu iskelenin Çanakkale’ye çok şeyler kazandıracağını söyledi.

 
ÇTSO yöneticileri Ayvacık’ta ilk olarak Kaymakam Necmi Akman’ı ziyaret etti. İlçeye yeni atanan Kaymakam Akman’a tebrik ziyaretinde bulunan ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve yönetim kurulu üyeleri, “hayırlı olsun” dileğinde bulundular.
 
Ayvacık Kaymakamı Necmi Akman, önceliğinin Ayvacık insanı olduğunu ve tartışmalı Ayvacık İskelesi ‘ne bu gözle bakacağını ifade ederek, “Yeni atandığım için iskele konusuna teknik anlamda hakim değilim. Ancak ticaret hacmini artıracağı kesin” dedi.
 
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Ayvacık esnaf ve işadamlarının ÇTSO’ya bağlı olduğunu ve belirli aralıklarla Yönetim Kurulu Toplantılarını ilçelerde yaptıklarını vurgulayarak, “Bugün Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi’ne destek amacıyla Yönetim Kurulu Toplantımızı burada yapıyoruz” diye konuştu.
 
Doğanın bozulmasını kesinlikle istemediklerini ifade eden Engin, “100 metre uzunluğundaki iskele kazık çakılarak yapılacak. Dolgu iskele olmadığı için doğayı bozacak hiçbir şey yok “ dedi.
 
ÇTSO yönetimi daha sonra Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’i ziyaret etti. Ayvacık İskelesi’ne destek amacıyla ÇTSO Yönetim Kurulu Toplantısını Ayvacık’ta yapma kararı aldıklarını tekrarlayan Engin, şöyle konuştu:
 
“Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi sadece bölgenin değil Çanakkale’nin sorunudur. Bu iskele Çanakkale’ye çok şeyler kazandıracaktır. Başkan’ımızı ve Ayvacık Belediyesi’ni ziyaret ederek, iskele konusunda kendilerine olan desteğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Başkan’ımız bizi görevlendirirse, biz de çözüme katkı sağlamaya çalışırız. İskele kazık çakılarak yapılacağından denizde en ufak bir bulanıklık ve kirlenme yaratmayacaktır.”
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de, Ayvacık’ın Çanakkale Merkez ile kopukluk yaşadığını ve yollardan, sahilden itibaren çile yaşandığını ifade ederek, “İdari olarak Balıkesir’e bağlansak mı diye bile düşünüyoruz” dedi. Başkan Şahin, yapılması planlanan Ayvacık iskelesinden Midilli adasının Molivas kasabasına feribot seferleri düzenleneceğini ve bunun Ayvacık’a turizm anlamında çok şeyler kazandıracağını ifade ederek, “Projede değişiklik olabilir ama karşı çıkanlar hiç olsun istemiyor” diye konuştu.
 
Daha sonra ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri, haftalık olağan Yönetim Kurulu Toplantısını Belediye’nin Toplantı Salonu’nda yaptılar. Toplantıya Başkan Bülend Engin’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu ve üyeler Kemal Karakaş, Timur Ay, Can Algönül, Yücel Aka, Cem Erdemir, Mert Mildon ve Mehmet Tokgöz katıldılar.
 
Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Ayvacık’taki DOBAG tesislerinde, Ayvacıklı esnaf ve işadamlarının sorunlarını yerinde dinlemek üzere toplantı düzenledi. Burada konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Ayvacık Altı Ulaşım İskelesi Projesi’nin takipçisiyiz. Belediye Başkanımız adına destekliyoruz ve Yönetim Kurulu Toplantısını da bu amaçla burada yaptık. Buraya siz Ayvacıklı üyelerimizin sorunlarını ve isteklerini dinlemeye geldik” dedi.
 
Ayvacıklı esnaf ve işadamları da, iskele projesi bittiğinde ilçede çok şeylerin değişeceğine inandıklarını, iskele yapımında başarıya ulaşıldığı takdirde bütün Ayvacık’ın refahının artacağını ifade etti. Ayvacıklı ÇTSO üyeleri, özellikle tarımsal eğitim konusunda ÇTSO ve Ziraat Odaları’nın işbirliği yapmaları önerisinde bulundular.
 
Toplantıya katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de, ÇTSO yönetimine hitaben, “Bizleri yalnız bırakmadınız, bölgeyi sahiplendiniz, çok teşekkür ederiz. Yapacağımız işe daha çok asılmak bakımından kuvvet oldunuz” dedi.
 
Belediye Başkanı Şahin, Ayvacık halkının zeytinyağı gibi ürünlerini çok ucuza sattığını ve maddi anlamda sıkıntı yaşadığı için tarlasını büyük şehirden gelenlere sattığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Tapuda kuyruk var. Ayvacıklı tarlasını satıyor. O zaman ne oluyor; Ayvacık’ın nüfusu 30 bine düşüyor. Kaçışı önlemek için teklifim şu: Birincisi, tarım köylüsü için yol açıcı projeler geliştirelim. İkincisi, iş adamlarının önünü açmak için bu bölgeye teşvik çıkartalım. Üçüncüsü de; parsel birleştirmek için hissedarlardan birine makul faizle kredi verilsin.”
ÇTSO’DAN AYVACIK İSKELESİ’NE DESTEK TOPLANTISI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi