VALİ TUNA, ÇTSO’NUN KONGRE VE SERGİ MERKEZİ’Nİ GEZDİ

• 23.07.2012

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden Kongre ve Sergi Merkezi’ni 23 Temmuz günü ziyaret eden Vali Güngör Azim Tuna, bu tesisin çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, “Bize düşen burayı boş bırakmamaktır” dedi.

Vali Tuna’yı Kongre ve Sergi Merkezi inşaatının kapısında karşılayan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, tüm sergi ve konferans salonları ile eğitim, seminer odalarını gezdirerek, ayrıntılı bilgi verdi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, inşaatı sona eren ve iç mimari çalışmaları devam eden Kongre ve Sergi Merkezi’ni 29 Ekim’e yetiştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Vali Tuna’ya birinci kattaki sergi alanları ile 508 kişilik konferans salonunu gezdiren, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ikinci kattaki VIP Odası’nı gezdirirken de, “Bu binada makam odası yok. Tek odamız bu. Diğerleri eğitim ve seminer amaçlı odalardır” dedi. Binanın inşaatını bir yıldan kısa bir sürede tamamlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirmeyi planladıklarını söyleyen Bülend Engin, binanın Çanakkale’de kongre turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Bizim hedefimiz Çanakkale’ye layık olabilmek. Şehitler diyarına layık olabilmek. Laf salatası değil, iş üretmekten yanayız. Yoksa herkes konuşuyor” diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna ise, Çanakkale’de kongre ve sergi salonları konusundaki sıkıntıyı sık sık dile getirdiklerini belirterek, “ÇTSO’nun bu merkezi çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Bize düşen burayı boş bırakmamaktır. Kongre ve sergi salonlarının kullanımı konusunda Oda’nın bize sonsuz kredisi var. İnşaatın bir an önce tamamlanmasını diliyoruz. Burada emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Tuna ayrıca, 2015’teki Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı etkinlikleri için Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki alanların bile yetmeyebileceğini belirterek, turizm, tarım ve eğitim kenti olan Çanakkale’nin tanıtımı ile ilgili çok sayıda sergi ve konferans düzenleneceğini ifade etti.

VALİ TUNA, ÇTSO’NUN KONGRE VE SERGİ MERKEZİ’Nİ GEZDİ