YUNANİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU BÜYÜKELÇİ KONSTANTİNOS KOUTRAS ÇTSO YÖNETİM KURULUNU ZİYARET ETTİ

• 04.06.2024
  • canakkaletso
Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Konstantinos Koutras, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Berkin Karaca ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Ziyaret hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman: “Yunanistan ile Türkiye arasında tarihi ve kültürel pek çok ortak nokta bulunmaktadır. Bizler, bu ortak noktaların ekonomik iş birliği ve dostluk ilişkileri temelinde daha da kuvvetlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple Yunanistan’a en yakın coğrafyadaki illerden biri olarak Çanakkalemizin bu durumu fırsata çevirmesi için çalışıyoruz. Turizmden aldığımız payın arttırılması için Yunanistan’da bir tanıtım faaliyeti düzenlemek üzere mutabık kaldık. Ayrıca Odamızda ofis tahsis ettiğimiz Kosmos vize ofisi ile ilgili üyelerimizden bize iletilen konuları kendilerine aktardık. Çanakkale kotasının arttırılması konusunda söz aldık.  Vize müracatlarında daha kolaylaştırıcı bir yaklaşım talep ettik. En kısa zamanda bir iade-i ziyaret gerçekleştirerek karşılıklı işbirliğimizin geliştirilmesi noktasında değerlendirme yapacağız.” dedi.